Skip to main content

Publicaties

Mijn kinderjaren

Dit boekje beschrijft mijn gelukkige jeugd in een Kempisch dorp (Eersel) in de jaren vijftig aan de hand van een aantal dierbare plekken, waar ik intense herinneringen aan overhou. Hoe totaal anders was die wereld, vergeleken met nu…

Uitgave in eigen beheer

Download 'Mijn kinderjaren'

Het fietsgevoel

Fietsen, of beter: het aangaan van het avontuur van lange fietsreizen, is verslavend. Waarom is dit zo? Wat beleef je dan? Hoe ga je om met alle indrukken, met de natuur die je tegenkomt en met de mensen die je ontmoet? Hoe red je je als fietser in autoland?

Uitgave in eigen beheer

Download 'Het fietsgevoel'

In contact met de natuur

Wat gebeurt er met ons als we de natuur intrekken, als we tussen hoge bomen wandelen, vogels zien overvliegen of mieren met strootjes zien slepen? Wat maakt dit contact zo bijzonder en ook zo anders dan het contact met mensen? En waarom vinden we de natuur eigenlijk mooi, met al die kleuren – zonder enige afstemming – door elkaar heen?

Dit boekje wil op dit soort vragen een antwoord geven. 

Het beschrijft het unieke van de natuurervaring, met daarin de rol van al onze zintuigen: zien, horen, ruiken, voelen. 

Het beschrijft wat de natuur voor ons betekent, wat die met ons doet, maar ook hoe wij zelf de natuur van alles toedichten: hertjes zijn lief en een wolf is vals.

In contact met de natuur van Cees van Woerkum geeft ook aan hoe contact kan variëren, van oppervlakkig tot heel intens. Al lezende zullen we beter begrijpen hoe onze eigen natuurbeleving verschilt van die van anderen en waar onze fascinatie voor de natuur vandaan komt.

Uitgeverij IJzer


Wetenschappelijke publicaties

Strategische Communicatie
Strategische communicatie
Noelle Aarts, Chantal Steuten,
Cees van Woerkum

 Lees meer